Schackbord

Att spela schack är en väldigt okomplicerad syssla – allt som behövs är ju egentligen ett schackbräde. Vill man ha en riktigt fin inredningsdetalj i hemmet så är ett schackbord en god idé att införskaffa.

Ett schackbord är ett bord med 8 x 8 schackrutor precis som ett vanligt schackbräde. Här behöver man inte ställa fram något schackspel för att spela utan brädet finns alltid där.


Elegant klassiskt schackbord (valnöt & lönn)

schackbord

Mycket vackert klassiskt schackbord i trä (lönn och valnöt). Detaljrikt schackbord från världsledande möbeltillverkare i Italien. Bordet är 58 cm högt.

Blir till både en vacker inredningsdetalj samt ett givet bord att spela på.

Varje schackruta är 6 x 6 cm. Schackpjäser medföljer ej.

Går att beställa till Sverige. Finns även möjlighet att få fri frakt.


schackbord och Multi spelbord med schack

Spelbord med schack

Det finns även spelbord med flera olika spel där schack är ett av alla spelen. Dessa bord kallas för ”multi spelbord” och kan inkludera spel som backgammon, dam och liknande spel.

Är spelbordet lite större kan det även inkludera spel som biljard, bordtennis och fussball.

Exklusiva schackbord

Vill du beställa ett riktigt fint schackbord kommer här några tips. Borden är exklusiva, dyra och svåra att få tag på.

Vårt bästa tips om du vill köpa ett exklusivt schackbord är att hålla koll på aktionssajter, Tradera, Blocket och liknande.

Svartvitrutigt schackbord från Moooi som säljs av Nordiska Kompaniet. Kostar 9 525 kr och är i stålram med bordsben i massivt trä.

Antikt schackbord på auktionssajten Lauritz, pris ca 10 000 kr (sålt nu)
Mycket vackert schackbord tillverkat av mahognyträ, formgivet av schackmästaren Johan Öhman. Bordet är från 1800-talet och pjäser medföljer. Sålt för 30 000 kr på Bukowskis.

Skribent: Håkan (Spelar schack - hellre än bra)