Drinkschack

För dig som vill prova på ett helt annat sätt att spela schack på så finns möjligheten att spela drinkschack.

I ett drycksspel med schack så lägger man inte bara ner pjäsen när den blir utslagen – varje schackpjäs är ett shotglas som man fyller med valfri vätska. När ens schackpjäs blir utslagen får man dricka upp shoten som straff (?). Ett kul festspel för alla schackspelare.

Köp & jämför pris på drinkschack här

Mer om drinkschack

Ett drinkschack är framför allt ett kul förfestspel och presenttips. Är du rädd för att bli berusad bör du antingen spela vanlig schack istället eller välja en defensiv schackstrategi där du förlorar så få pjäser som möjligt.

Som ett alternativ till reglerna att man behöver dricka upp sin egna utslagna pjäs kan man vända på reglerna – när du slår ut din motspelares pjäs så är det istället du som får dricka upp din motspelares shot och vice versa.

Då schackpjäserna i ett drinkschack inte ser ut som vanliga schackpjäser har de istället en symbol på glaset så man se vad de ska föreställa. För att göra det tydligare vems glas som är vems kan man fylla shot-spelpjäserna med alkohol av olika färg – klar vätska (t.ex. vodka) för vit spelare och någon färgad alkohol för svart spelare.

Skribent: Håkan (Spelar schack - hellre än bra)